Postani Marsov prostovoljec

prostovoljstvo na MARS-u

Pridi na MARS in postani naša prostovoljka, prostovoljec!

Kdo smo in kaj počnemo:

Zavod MARS Maribor smo skupnost pedagogov in strokovnjakov s področij znanosti in umetnosti, ki se načrtno posveča neformalnemu izobraževanju v kulturi. Naše poslanstvo je skozi umetnost, kulturo in kulturno-umetnostno vzgojo spodbujati celosten razvoj posameznika in skupnosti. Glavnina naših trenutnih aktivnosti obsega pripravo in izvedbo delavnic za otroke in družine na tematskih dogodkih ob sobotah med 9. in 14. uro ter organizacijo aktivnosti na nekaterih drugih
dogodkih npr. Dan za spremembe, Festival prostovoljstva.

Prostovoljstvo na MARSu:

Našo ekipo vseskozi sestavlja tudi skupina prostovoljcev, s katero soustvarjamo naše programe in dogodke. Za gladko izvedbo naših aktivnosti bi želeli našo ekipo razširiti in okrepiti. Področja na katerih se lahko vključite kot prostovoljci:

  • likovne delavnice za otroke in družine,
  • igralni kotiček za otroke,
  • kulinarični kotiček,
  • priprava materialov in rekvizitov za izvedbo aktivnosti,
  • promocija – raznos promocijskih materialov, ustvarjanje vsebin za družbena omrežja …

 

Koga iščemo:

V ekipo vabimo radovedne, samostojne, praktične in komunikativne posameznike s čutom za delo z ljudmi in željo po aktivnem soustvarjanju naših aktivnosti. Dobrodošli ste tako mladi kot starejši posamezniki, ki ste pripravljeni z nami soustvarjati minimalno 10 ur na mesec.

Kaj vam ponujamo:

Na MARSu nam je pomembno, da se imamo skupaj lepo, da krepimo našo skupnost in da imajo prostovoljci vseskozi možnost pridobivanja novih znanj in kompetenc. Ponujamo vam spoznavanje umetnosti in umetnikov iz različnih področij ter možnost povezovanja s pomembnimi akterji na tem področju.

Na vsakem od dogodkov je prostovoljcem na voljo mentorica, na katero se lahko obrnete za podporo, prav tako za prostovoljce organiziramo redna mesečna mentorska srečanja. S prostovoljci sklenemo dogovor o prostovoljskem delu, ob koncu leta pa prejmete tudi potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu, kar je lahko za mnoge odlična referenca. Za vse, ki bi potrebovali potrdilo za dodatek za delovno aktivnost za CSD, vam ga uredimo.

Izobraževanje pred pričetkom:

Prvi korak našega sodelovanja je udeležba na izobraževanju za prostovoljce, ki bo potekalo v pričetku meseca marca; o točnem terminu vas obvestimo ob prijavi. Udeležba na izobraževanju je obvezna in pogoj za sodelovanje, saj se bomo na tak način spoznali in uskladili naša pričakovanja za skupno delo.

Za prostovoljsko delo se lahko prijavite tukaj: do 2. marca 2024.

Prijavnica in naslednji koraki:

Vse, ki se boste prijavili do 7. februarja, pa vas bomo ob prijavi povabili na druženje in spoznavanje ekipe že 8. februarja, ko bo potekal eden od naših dogodkov, tokrat ob Prešernovem dnevu. Za vsa morebitna vprašanja in informacije smo vam na voljo. Kontaktirate lahko Tanjo Veber, na telefonski številki 031 257 508 ali elektronskem naslovu tanja.veber@gmail.com.

Veselimo se srečanja z vami, sodelovanja in nepozabnih doživetij!

Ekipa Zavoda MARS Maribor