Bimberli in druge risanke

Dogodek je potekel

Film v Minoritih, velika dvorana Lutkovnega gledališča Maribor, 15. 4. 2023, 17.00

 

mariborska premiera

Bimberli in kratki animirani filmi Roka Predina

V slovenskem jeziku, Slovenija/Velika Britanija, 22 minut 3+, po projekciji sledi pogovor z avtorjem

 

Pok, Rok Predin, Velika Britanija, 2017, 3’39”

Angel’s Carol, Rok Predin, Velika Britanija, 2014, 3’20”

Bimberli, Rok Predin, Slovenija, 2022, 15′

 

Izbrani filmi za otroke avtorja Roka Predina nas popeljejo v očarljivi svet domišljije in nenavadnih prigod filmskih junakov. Spoznajmo malega Poka, gospoda v avtu, ki se v predbožičnem času vrača domov in mu pot prekriža zajec in kako se deklica sooči s težavo prevelikega prijatelja, ki si skupaj delita dom.

Bimberli je zgodba o deklici, ki si deli dom z magičnim prijateljem bunkom Bimberlijem. Nerazdružljiva sta odkar se je rodila. Z leti je Bimberli postal prevelik za življenje v stanovanju. Sosede moti ropot, zato so se večkrat pritožili na hišni svet. Preveliki bunkoti morajo odpotovati na Otok Spominov, vendar deklica odlaša z odhodom. Končno prejme zadnje opozorilo, da mora bunko nemudoma zapustiti stanovanjsko skupnost, če ne ga bodo odpeljali mestni redarji. Jima bo uspelo pravočasno priti do otoka?

 

Stopimo v svet vizualnega ustvarjalca, animatorja in režiserja filmov Roka Predina. Ustvaril je vrsto kratkih animiranih filmov, reklamnih oglasov, glasbenih spotov, televizijskih špic in odrskih projekcij. Njegov kratki animirani film One of a Kind je leta 2014 v Stuttgardu prejel nagrado občinstva, ustvaril pa je tudi videospote za glasbene skupine The Rolling Stones, Elton John, U2, Take That, Madness in The Beatles. Po ogledu kratkih animiranih filmov sledi pogovor z avtorjem.

 

Dogodek organizira Lutkovno gledališče Maribor v sodelovanju s konzorcijem Film in Maribor ter finančno podporo Mestne občine Maribor.

  Podrobnosti o dogodku

  15. aprila, 2023 17:00
  15. aprila, 2023 18:00

  Organizira

  Lutkovno gledališče Maribor
  info@lg-mb.si