Delavnica z glino: Keramika za posebne priložnosti

Dogodek je potekel

Lončarska delavnica bo namenjena izdelovanju iz gline v prostoročni tehniki. Tema? Vaše želje. Darilo za bližnjo osebo, poseben predmet za popestritev vašega doma, komplet skodelic zase in svojo prijateljico, možnosti je neskončno! Lahko pa zgolj pridete, se prepustite in boste videli kam vas bo glina v tistem trenutku zapeljala. Delavnica je primerna za začetnike.

 

Cena na osebo: 45,00 €. Vsi materiali so vključeni v ceno.

Prijave: Število mest je omejeno. S plačilom kotizacije, si zagotovite mesto na delavnici eva.prepeva@gmail.com.

 

 


O mentorici:

Pod imenom Eva Prepeva ustvarja diplomirana slikarka Eva Ketiš, zaljubljena v glino in ostale naravne materiale. Med študijem na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje se je leta 2015 odločila, da uresniči svojo dolgoletno željo in se začnem ukvarjat s keramiko.

Ta jo sicer spremlja že od majhnega, ko je opazovala svojega očeta pri vrtenju lončarskega vretena. Ob njegovih kipcih, vazah in loncih sta rasla tudi njeno navdušenje in ljubezen do gline, tega nadvse pomirjujočega naravnega materiala, ki ponuja neskončno ustvarjalnih možnosti.

Pri delu jo navdihujejo predvsem živali in narava. V želji, da bi bili čim bolj igrivi, enkratni in dodelani, so njeni keramični izdelki narejeni z veliko mero skrbnosti in ljubezni. Prav vsak od njih ima svojo zgodbo in karakter, ki ga raziskujem skozi (večinoma) prostoročne tehnike.

V njeni delavnici v Mariboru nastaja tako nakit, kot tudi ostali kosi uporabne ter dekorativne keramike.

 

Dogodek organizira Eva Prepeva v sodelovanju z Zavodom MARS Maribor.

  Podrobnosti o dogodku

  10. aprila, 2024 17:00
  10. aprila, 2024 19:30
  Vetrinjski dvor
  Vetrinjska ulica 30, Maribor

  Organizira

  Zavod Mars Maribor
  info@marsmaribor.org
  041556332