Digitalne delavnice za mlade

Dogodek je potekel

Ustvarjalna raba pametnih telefonov.

 

Zavod MARS Maribor, v sodelovanju z Mladinskim kulturnim centrom, pripravlja sklop digitalnih delavnic za otroke in mlade, ki so del projekta Prostori za brezplačno učenje otrok programiranja in robotike v času šolskih počitnic.

 

Vabljeni vsi zainteresirani, ki vas zanima ustvarjalna raba pametnih telefonov. Spoznajte osnove fotografije, videa in drugih aplikacij, ki jih lahko raziskujete s pametnimi telefoni. Spletli bomo nova prijateljstva in se podali skozi različne ustvarjalne izzive. 

 

Lepo vabljeni v Kulturni inkubator, na Koroški cesti 18 – delavničarski studio.

 

Prijavi se TUKAJ. 

 

Povezovalne in družabne aktivnosti v skupini

25. 7.  2022, 10.00 – 13.00

Poletje je čas, ko se lahko prepustimo novim izzivom, spoznavamo nove ljudi in raziskujemo nove vsebine. Delavnica je uvod v digitalna raziskovanja z Zavodom MARS Maribor, kjer se bodo udeleženci bolje spoznali, gradili medsebojne vezi in povezave. Delavnica bo pripomogla k boljši dinamiki pri nadaljnjih korakih v okviru digitalnih delavnic. Pri tem bomo uporabili kombinacijo digitalnih pristopov in metod ter metode dela v živo in se pri tem pogovarjali tudi o tem, kakšna je razlika pri obeh pristopih. Naredili bomo pregled načrta za delavnice, ki še sledijo in preverili pričakovanja in želje za celoten projekt.

 

Digitalna manipulacija s fotografijo

25. 7.  2022, 16.00 – 20.00

Delavnica je namenjena mladim, ki se želijo spoznati z osnovami digitalne fotografije in osnovami fotografiranja s pametnimi telefoni. Spoznali bomo aplikacijo za obdelovanje in manipulacijo fotografij.

 

Animirani film in pametni telefoni

26. 7.  2022, 10.00 – 14.00

Ustvarjajmo gibljive podobe. Raziskujmo različne aplikacije za stop animacijo in risano animacijo. V izbrani aplikaciji bomo izdelali kratko eksperimentalno animacijo z zvokom.

 

TikTok in video produkcija

27. 7.  2022, 10.00 – 14.00

Na delavnici bomo spoznali osnove video produkcije in pametno rabo platforme TikTok. Pogovor bo nanesel tudi na družbena omrežja, njihove pasti in prednosti.

 

Raziskovanje razširjene realnosti

28. 7.  2022, 10.00 – 14.00

Na delavnici bomo raziskovali aplikacijo za razširjeno realnost in posneli kratke video posnetke.

 

Predstavitev novih veščin, izdelkov in dosežkov

28. 7.  2022, 16.00 – 19.00

Delavnica je namenjena pregledu vsega naučenega in pregledu usvojenih veščin, ki so jih udeleženci pridobili s praktičnim delom. Znano je namreč, da je treba novo naučene kompetence najprej prepoznati, da jih lahko v celoti ozavestimo in ponotranjimo, ter kasneje tudi uporabimo. Del srečanja bo tako namenjen evalvaciji sklopa delavnic, potem pa bomo skupaj pregledali vse izdelke, ki so nastali in nekaj časa namenili tudi praznovanju in druženju, saj je tudi to zelo pomemben del procesa pri usvajanju novih znanj. Na zaključni del srečanja bodo otroci in mladi lahko povabili tudi starše ali prijatelje in svoje uspehe delili z njimi.

 

Interaktivnost digitalnih vsebin

17. 8.  2022, 10.00 – 14.00

Kakšna je razlika med animacijo in računalniško igrico? Udeleženci se bodo srečali z digitalnimi zmožnostmi interaktivnih vsebin. S pomočjo izbrane programske opreme bodo izdelali enostavne objekte in jim določili zastavljene funkcije. 

 

Socialne veščine in komunikacija na družbenih omrežjih in v živo

23. 8. 2022, 10.00 – 13.00

Na delavnici bomo preko različnih digitalnih in fizičnih metod dela raziskovali pomen in pomembnost razvoja in krepljenja socialnih veščin, saj je to za vse, še posebej pa za mlade, najboljša preventiva pred razvojem zasvojenosti z digitalnimi vsebinami, kot so na primer igrice ali uporaba družabnih omrežij. Nagovorili bomo tudi kaj obsega dobro in kvalitetno komunikacijo in zakaj je pomembna v našem vsakdanu. 

 

Odgovorno in varno v svet in na splet

24. 8. 2022, 10.00 – 13.00

Na delavnici bomo najprej raziskali različna področja, na katerih so udeleženci prisotni na spletu in družbenih omrežjih. Dotaknili se bomo tematik digitalnega odtisa, kritične pismenosti (fake news), vpliva ekranov na fizično telo in duševno zdravje ter morebitnih pasti, ki jih prinaša uporaba spleta.

 

Svetlobna slika

3. 11. 2022, 10.00 – 14.00

Na delavnici bomo povezovali klasične slikarske pristope z digitalnimi. Raziskovali bomo svetlobo in jo digitalno zapisali. Udeleženci bodo delali individualno in skupinsko.

Podrobnosti o dogodku

25. julija, 2022 10:00
3. novembra, 2022 20:00