Fraktalna risba kot metoda za spodbujanje ustvarjalnosti

Dogodek je potekel

Metoda fraktalne risbe je likovna meditativna metoda, sestavljena iz črt in barv. Pri risanju fraktalne risbe se sproščamo, razvija se naša ustvarjalnost, lahko pa jo uporabljamo tudi v terapevtske namene. Pridruži se lahko prav vsak, saj za risanje fraktalov ni potreben likovni talent ali likovno znanje.

Skozi ustvarjanje spoznamo sebe, prepoznamo svoje potenciale in talente ter razberemo svoje vzorce, ki jih skozi korekcije prerišemo in ustvarimo nove – tiste, po katerih hrepenimo, h katerim stremimo. Fraktalna risba vzbuja občutek uspešnosti, učinkovitosti, kreativnosti in ponuja prostor za izražanje otroka v nas. Hkrati omogoča aktivno sprostitev in meditacijo, ki odstira nove poglede, v obdobjih povečane občutljivosti in ranljivosti ponuja zavetje miru in varnosti ter odgovarja na pomembna življenjska vprašanja.

Delavnico posvečamo študentom likovne pedagogike in zainteresiranim mladim iz ranljivih skupin, da spoznajo enostavne načine sporočanja in razvijanja potencialov skozi likovno ustvarjanje.

Delavnico vodi ustvarjalka Manja Jerič s pomočjo Aneje Založnik. Delavnico je predlagal Zavod MARS Maribor. Delavnico financira MKC Maribor.

    Podrobnosti o dogodku

    28. septembra, 2023 17:00
    28. septembra, 2023 20:00
    Kulturni inkubator