Glina na vretenu z Nino Dečman Kološa

Dogodek je potekel

Ste kdaj oblikovali in delali z glino na vrtečem se vretenu?

V soboto 20. 4. 2024 nam bo Nina Dečman Kološa predstavila posebnosti oblikovanja gline na vretenu. Prepustili se bomo  procesu oblikovanja, se pustili voditi našim prstom in glini ter najverjetneje oblikovali lonček, skodelico ali pa vazo. Prepustite se občutkom, začutite moč surove gline pod prsti in se podajte v sproščujoče ustvarjanje.

Zakaj se udeležiti delavnice?

 • Glina je naraven material, ki sprosti naše misli in deluje pomirjevalno.
 • Izdelajte si unikatno šalico ali drugi izdelek po izbiri.
 • Odkrijte svet umetniškega ustvarjanja z Nino Dečman Kološa.
 • Spoznajte moč gline in čarobnost dela na vretenu.

Delavnica je primerna tako za hitre in neučakane, kot tudi za potrpežljive in natančne. Nastane lahko zgolj osnovna oblika šalice ali pa prostoročno dovršen izdelek. Osnovo izdelamo na vretenu, potem pa po želji dodamo ročaj, prilepimo na njega okrasek, ga okrasimo s štampiljkami ali pa vanj zarišemo ilustracijo… Možnosti je neskončno. Na vašo željo lahko izdelek žgemo in glaziramo. S tem si ustvarimo pravcato posodico za čaj, kavo ali druge napitke, ki ga boste v vašem domu lahko še dolgo uporabljali.

Sobotne delavnice za družine in druge zainteresirane pod skupnim imenom Sobota za družbo ponuja obiskovalcem tudi igralni kotiček, igre za najmlajše in ustvarjalne priložnosti za mlade in odrasle. Za dobro počutje bomo poskrbeli s čajem, kavo in kakšno kulinarično posebnostjo. Naj bo vzdušje ustvarjalno, domačno in polno navdiha.  Dodatno ponudbo pijače lahko preverite tudi v Vetrinjc BarCoda, ki bo odprt v času MARSovih ustvarjalnih sobot.

Prijave: Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se predhodno prijavite in sicer s plačilom kotizacije do 17. 4. 2024.

Cena: 5,00 € / osebo, doplačilo 5 € / žganje in glaziranje. Materiali so vključeni.
Mesto si zagotovite s predhodnim nakupom vstopnice na spletni strani.

 

 


O mentorici:

Nina Dečman Kološa je ustvarjalka, ki pod svojo blagovno znamko Atelje Lela izdeluje čudovite skodelice in drugo uporabno keramiko. Po uradni izobrazbi je socialna delavka, življenje pa jo je pripeljalo v svet gline, ki je bila ljubezen na prvi dotik. Oblikovanje gline je njena meditacija. Takrat se umiri, prizemlji in pusti domišljiji prosto pot. Takrat misli odnese proč in vodstvo prevzamejo roke. Navdih najde v naravi. Po sprehodu ob morju ali v gozdu vedno nabira darove narave, ki jih kasneje vtisne v glino in ji na tak način vdihne prvinskost. Tudi v oblikah zasleduje naravne, organske, nežne, življenjske krivulje in oblike. Je ženska, ki življenje zajemam z veliko žlico in se mu predajam v vseh valovih.

Ole! Življenje je lepo. Še posebej s šalco kave v rokah.

Dogodek organizira Zavod MARS Maribor z ustvarjalko Nino Dečman Kološa.

Dogodek sofinancira Mestna občina Maribor iz programskega razpisa za kulturo 2024-2026.

  Podrobnosti o dogodku

  20. aprila, 2024 10:00
  20. aprila, 2024 13:00
  Vetrinjski dvor
  Vetrinjska ulica 30, Maribor

  Organizira

  Zavod Mars Maribor
  info@marsmaribor.org
  041556332