Glinene ptice z Evo Prepeva

Dogodek je potekel

Narava se prebuja!

 

S pticami, nam tako ljubimi znanilkami pomladi, se v marcu srečamo vsepovsod! Tako v naravi, kot tudi v mestu. Vzemimo si minuto časa, privoščimo si prepotrebni stik z naravo in jim prisluhnimo. Kaj slišite? Petje, ščebet ali zapeljivo gruljenje?

 

Ptice so bile naš navdih pri snovanju zadnje ustvarjalne delavnice v mesecu marcu. V tehniki prostoročnega oblikovanja gline, valjanje in odtiskovanja jih bomo poskušali upodobiti, pri tem pustili domišljiji prosto pot in si na koncu s končnimi izdelki polepšali dom.

Ne zamudite lepe priložnosti, da pod vodstvom talentirane umetnice Eve Prepeva spoznate čarobni svet pomladnega oblikovanja z glino.

 

Zakaj se udeležiti delavnice?

 • Razvijajte svoje umetniške spretnosti pod vodstvom izkušene umetnice.
 • Odkrijte sproščujoči svet oblikovanja z gline.
 • Ste vedeli, da ima glina terapevtske lastnosti?
 • Ustvarite unikatne umetnine, ki bodo okrasile vaš dom.
 • Povežite se s skupnostjo ustvarjalcev in ljubiteljev umetnosti.

Izkoristite priložnost sproščujočega in terapevtskega oblikovanja gline. Raziskujte lastno ustvarjalnost s pomočjo naravnega materiala in si izdelajte čudovit okras za vaš dom ali darilo.

 

Sobotne delavnice za družine in druge zainteresirane pod skupnim imenom Sobota za družbo ponuja obiskovalcem tudi igralni kotiček, igre za najmlajše in ustvarjalne priložnosti za mlade in odrasle. Za dobro počutje bomo poskrbeli s čajem, kavo in kakšno kulinarično posebnostjo. Naj bo vzdušje ustvarjalno, domačno in polno navdiha.

 

Prijave: Zaradi omejenega števila mest vas naprošamo, da se predhodno prijavite s plačilom kotizacije do 27. 3. 2024. Klik za prijavo!

Cena: 10,00 € / posamična, 20€ / družinska (do 2 odrasla in 3 otroci). Vsi materiali so vključeni v ceno. Za žganje in glazuro je potrebno doplačilo.

 

 


O mentorici:
Pod imenom Eva Prepeva ustvarja diplomirana slikarka Eva Novak, zaljubljena v glino in ostale naravne materiale. Leta 2015 se je med študijem na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje odločila, da uresniči svojo dolgoletno željo in se začne ukvarjati s keramiko. Pri delu jo navdihujejo predvsem živali in narava. V želji, da bi bili čim bolj igrivi, enkratni in dodelani, so njeni keramični izdelki narejeni z veliko mero skrbnosti in ljubezni. Prav vsak od njih ima svojo zgodbo in karakter. Svoje znanje z veseljem predaja naprej, na področju keramike pa se tudi sama nenehno izpopolnjuje in izobražuje.

  Podrobnosti o dogodku

  30. marca, 2024 10:00
  30. marca, 2024 13:00
  Vetrinjski dvor
  Vetrinjska ulica 30, Maribor

  Organizira

  Zavod Mars Maribor
  info@marsmaribor.org
  041556332