Mladi selektorji za mlado filmsko publiko

Dogodek je potekel

Koncept “mladi selektorji za mlade filmske gledalce” se v svetu širi. Tudi festival ENIMATION se je preteklo leto soočil z možnostjo vključevanja zainteresiranih mladih v oblikovanje programov za sovrstnike. S tem želimo krepiti izkušnje mladih s področja kulturne produkcije in umetnosti, jim omogočati delovne izkušnje in predstaviti delovne možnosti, za katere imajo pri nas malo priložnosti spoznati.

 

Udeleženci na delavnici raziskujejo in spoznavajo načine gledanja AV vsebin, skozi pogovore in diskusije določajo kriterije ocenjevanja otroških in mladinskih filmov, spoznajo razlike med komercialnim in avtorskim filmov ter moč filma kot izrazno sredstvo.

 

Skozi praktično delo pridobijo vpogled v oblikovanje filmskih programov festivala ENIMATION in zahtevane naloge dela selektorjev. Spoznajo pomen kakovostne in premišljene vsebine izbranih AV del, ki jih bodo predali mlajšim gledalcem in sovrstnikom. Srečajo se z razmislekom vpliva filma na gledalca, sporočila filma, tehničnih posebnosti ipd.

 

Na delavnici bodo svoje izkušnje delile tudi mlade sodelavke Enimation festivala Ajda Varl, Eva Reponj in Iza Ambrožič Simončič, predlog delavnice pa je zasnovalo Društvo za razvoj filmske kulture. Delavnico financira MKC Maribor in Mestna občina Maribor.

    Podrobnosti o dogodku

    25. septembra, 2023 17:00
    25. septembra, 2023 20:00