Počitniški fotokolaž z Manjo Jerič

Dogodek je potekel

Spoznaj pametne telefone iz drugega zornega kota! ali Kako krepiti digitalne kompetence otrok in mladih s pomočjo pametnih telefonov?

29. 4., 30. 4., 3. 5. in 4. 5. 2024, 9.00–13.00, Vetrinjski dvor

 

Čas prvomajskih počitnic bomo preživeli ob raziskovanju uporabnih aplikacij in s pomočjo mobilnih telefonov ustvarjali foto in video kolaže. V praktičnem delu bomo spodbujali kreativno rabo mobilnih telefonov, razvijali estetiko in spodbujali čut za ustvarjanje avtoportretov (selfijev) v vsakdanjem življenju. Eksperimentirali bomo z različnimi kamerami ter raziskovali različne video in foto urejevalnike. Spoznali bomo razširjeno in mešano resničnost. Osredotočili se bomo na interakcijo z digitalnimi tehnologijami, brskanje, iskanje in filtriranje podatkov ter vrednotenje digitalnih vsebin. 

Delavnica je primerna za otroke in mladostnike od 12. leta do 15. leta.

Vsako srečanje bo teoretično znanje združevalo s praktičnimi vajami za ustvarjalno uporabo digitalne tehnologije. Udeleženci bodo razvijali svoje spretnosti na področju fotokolaža in digitalnih kompetenc. 

 

Počitniška delavnica za otroke v Mariboru

CILJI:

 • Pridobivanje kompetenc varne rabe interneta in brskanja po spletu;
 • Spoznavanje Google drive in spletne učilnice;
 • Spoznavanje varne in kreativne rabe pametnih telefonov oz. tablic;
 • Spoznavanje in uporabljanje različnih aplikacij za urejanje fotografij in videa;
 • Spoznavanje nadgrajene in mešane resničnosti;
 • Ustvarjanje pozitivne digitalne identitete in varovanje zasebnosti na spletu;
 • Ustvarjanje foto in video kolažev;
 • Vrednotenje digitalne vsebine.

Cena na osebo: BREZPLAČNO. Udeleženci lahko na delavnici uporabljajo svoje pametne telefone.

Prijave: Število mest (10) je omejeno. KLIK za prijavo! 

Več: info@marsmaribor.org

 

 


O mentorici:
Manja Jerič je po izobrazbi profesorica likovne umetnosti, zasebno pa ljubiteljica mačk. 2005 je diplomirala na Univerzi v Mariboru na Pedagoški fakulteti pri prof. Ludviku Pandurju in Bogu Čerinu. Leta 2007 je opravila strokovni izpit iz vzgoje in izobraževanja. Likovno umetnost je poučevala na več osnovnih šolah, na Srednji šoli za oblikovanje Maribor pa trenutno poučuje umetnost na SERŠ-u. 2010 je diplomirala iz Zen Shiatsa na Internationale Shiatsu Schule v Grazu in se za nekaj let posvetila manualnim terapevtskim tehnikam. Kot strokovna sodelavka v Mariborski razvojni agenciji je sodelovala pri programu Podjetno v svet podjetništva. Od leta 2016  je predsednica Kluba umetnosti in narave Soraj in članica društva likovnih pedagogov Pedagoški liki. Zadnja leta se posveča metodi fraktalne risbe. Izobraževala se je pri mednarodni učiteljici Martini Kosec Reba iz Zagreba. Pridobila je certifikat 3. stopnje in se vključila v mednarodno mrežo certificiranih učiteljev. Od leta 2021 deluje na Zavodu Mars Maribor.

Prvomajske počitnice na MARSu so del projekta Znanje za digitalno delovanje, ki je bil izbran na razpisu za sofinanciranje usposabljanj otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev. Projekt sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

  Podrobnosti o dogodku

  29. aprila, 2024 9:00
  4. maja, 2024 13:00
  Vetrinjski dvor

  Organizira

  Zavod Mars Maribor
  info@marsmaribor.org