Skulpture iz gline s kiparjem Marijanom Mirtom

Dogodek je potekel

Ljubitelji kiparjenja, vabljeni na delavnico ustvarjanja skulpture iz gline.  Delavnica je namenjena tako začetnikom kot tistim, ki že imate izkušnje v kiparskem izražanju. Na delavnici vam bo mentor in kipar Marijan razkril materiale in postopke, ki jih sam uporablja pri svojem delu. Postavljajte mu vprašanja, ne bo vam žal!

Delavnica je primerna za odrasle začetnike, število mest je omejeno! Prejeli boste vse potrebne materiale in pripomočke, poskrbljeno pa bo tudi za dobro vzdušje in okrepčilo.

Zakaj se udeležiti delavnice?

 • Spoznajmo sodobne materiale in orodja za oblikovanje skulptur..
 • Izdelajte si unikaten kiparski izdelek.
 • Ustvarjajmo z ustvarjalcem in pedagogom Marjanom Mirtom.
 • Spoznajte svet likovne umetnosti skozi kiparstvo.

 

Lepo vabljeni, da se v soboto, 11. 5. 2024 v prostorih Vetrinjskega dvora med 10.00 in 13.00 udeležite ustvarjalne delavnice pod mentorstvom akademskega kiparja Marijana Mirta.

 

Sobotne delavnice za družine in druge zainteresirane pod skupnim imenom Sobota za družbo ponuja obiskovalcem tudi igralni kotiček, igre za najmlajše in ustvarjalne priložnosti za mlade in odrasle. Za dobro počutje bomo poskrbeli s čajem, kavo in kakšno kulinarično posebnostjo. Naj bo vzdušje ustvarjalno, domačno in polno navdiha. Dodatno ponudbo pijače lahko preverite tudi v Vetrinjc BarCoda, ki bo odprt v času MARSovih ustvarjalnih sobot.

Prijave: Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se predhodno prijavite in sicer s plačilom kotizacije do 8. 5. 2024.

Cena: 10,00 € / osebo (1 odrasel + 1 otrok), 20,00 € / družino (do 2 odrasla in do 3 otroke). Materiali so vključeni.
Mesto si zagotovite s predhodnim nakupom vstopnice na spletni strani.

 

 


O mentorju:

Marijan Mirt je avtor več javnih skulptur doma in v tujini. Ukvarja se s kiparstvom, slikarstvom, z računalniškim oblikovanjem, s fotografijo in z likovno pedagogiko. Magistriral je na Akademiji likovnih umetnost v Zagrebu in se leta 2000 preselil v Maribor.  Pripravil je več kot trideset samostojnih in skupinskih razstav.  Prejel je številne nagrade in priznanja, med drugim priznanje Riharda Jakopiča leta 2020 in leta 2023 Glazerjevo listino, zlato medaljo za kiparstvo na pariškem Salon des Beaux Arts du Carrousel, Louvre 2017 in Orangeria v Palais de Luxembourg 2022 ter štirikrat nagrado DLUM 2013, 2017, 2018 in 2019.

Dogodek organizira Zavod MARS Maribor in Irena Pamič v sodelovanju z Marijanom Mirtom.

Dogodek sofinancira Mestna občina Maribor iz programskega razpisa za kulturo 2024-2026.

  Podrobnosti o dogodku

  11. maja, 2024 10:00
  11. maja, 2024 13:00
  Vetrinjski dvor
  Vetrinjska ulica 30, Maribor

  Organizira

  Zavod Mars Maribor
  info@marsmaribor.org
  041556332