Šola animiranega filma, 15+

Dogodek je potekel

ENIMATION school v sodelovanju z Društvom za razvoj filmske kulture in Zavodom MARS Maribor z likovno pedagoginjo Hano Repše

vsak torek, 18.30-20.00, začetek: 3.10.2023

 

Ustvari svoj animirani film ali le raziskuj iluzijo gibanja na platnu. Pridruži se celoletnemu ustvarjanju in prepletanju različnih umetniških zvrti. Vse s ciljem, da nastane pravi kratki animirani film. Morda tudi risanka. Spoznaj svet gibljivih podob, risanega filma in stop animacije. Programsko opremo in materiale, s katerimi lahko ustvariš čudovite zgodbe.

Delavnice potekajo 1x tedensko in ponujajo pester nabor aktivnosti, ki nas vodijo od oblikovanja ideje za film do premiere.

Preko različnih aktivnosti, iger, ogledov in pogovorov ter praktičnega dela celovito spoznavamo umetnost animiranih filmov. Udeležence spodbujamo h kritičnemu mišljenju, z aktivnostmi pa pripomoremo k razvijanju empatije, radovednosti in ustvarjalnosti. Pri samem delu povezujemo klasične likovne tehnike z uporabo novih medijev. Na ta način ustvarjamo vez med novimi in klasičnimi orodji, preko katerih ohranjamo in spodbujamo razvoj ročnih spretnosti in fine motorike. Delo poteka v individualno, v dvojicah ali manjših skupinah. Za kakovosten končni izdelek je potrebno veliko dela, ki zahteva paleto znanj iz različnih umetniških, znanstvenih in tehničnih področij zato je pomoč vrstnikov dobrodošla. Na ta način spodbujamo tudi kakovostno komunikacijo, vztrajnost in krepimo socialne kompetence.

Šola je namenjena otrokom, ki se želijo raziskovati umetnost gibljivih podob. Zahtevnost je prilagojena starosti, predznanju in zanimanju udeleženca. Z animiranimi filmi, ki jih ustvarjamo v ENIMATION school, se udeležujemo festivalov otroškega in mladinskega filma širom po svetu. Enimation school je vključen v mednarodno mrežo Youth Cinema Network.

Šolo vodi izkušena mentorica animiranih filmov in likovna pedagoginja, mag. um. Hana Repše.
Tečaj se odvija v Enimation studio na Partizanski 12, Maribor.

Naučimo se ustvarjati animirane filme. Ja, čisto zaresne!

Cena za tečaj je 30 EUR/mesec

Več informacij na: info@marsmaribor.org

 

Udeleženci delavnice prejmejo vse potrebne materiale, napotke in spodbudo za delo.

Obvezne so prijave. Število mest je omejeno na 5. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa ali terminov po predhodni uskladitvi z udeleženci.

  Podrobnosti o dogodku

  3. oktobra, 2023 18:30
  21. maja, 2024 20:00

  Organizira

  Zavod Mars Maribor
  info@marsmaribor.org
  041556332