Šola animiranega filma, 15+

Dogodek je potekel

Celoletna šola animiranega filma.

 

ENIMATION school v sodelovanju z Društvom za razvoj filmske kulture z likovno pedagoginjo in magistro umetnosti Hano Repše.

Od 26. 9. 2022 do 29. 5. 2023, vsak ponedeljek, 18.00−19.30.

 

Prednosti: ustvarjanje, razvoj ročnih spretnosti, inovativnost, kreativnost, razvoj empatije, kritično razmišljanje …

 

Zavod MARS Maribor, skupaj z Društvom za razvoj filmske kulture, že od leta 2014, v Mariboru, izvaja celoletno šolo animiranega filma, ki je v taki obliki edinstvena v Sloveniji. Namen šole je spodbuditi zanimanje otrok, mladih in odraslih za kakovostne animirane filme.

 

Delavnice potekajo enkrat tedensko in ponujajo raziskovanje različnih tehnik animiranega filma, snemanje gibljivih slik, zvoka ter »pripovedovanje« zgodb in kratkih idej v obliki animacije.

 

Preko različnih aktivnosti, iger, ogledov in pogovorov ter praktičnega dela celovito spoznavamo umetnost animiranja in animiranih filmov. Udeležence spodbujamo h kritičnemu mišljenju, z aktivnostmi pa pripomoremo tudi k razvijanju empatije, radovednosti in ustvarjalnosti. Pri samem delu povezujemo klasične likovne tehnike z uporabo novih medijev. Na ta način ustvarjamo vez med novimi in klasičnimi orodji, preko katerih ohranjamo in spodbujamo razvoj ročnih spretnosti in fine motorike. Delo poteka v skupinah, ker je za kvalitetni končni izdelek potrebno veliko dela, ki zahteva paleto znanj iz različnih umetniških, znanstvenih in tehničnih področij. Na ta način spodbujamo tudi kakovostno komunikacijo in krepimo socialne kompetence.

 

Šola je namenjena mladim in odraslim, ki se želijo izobraževati v umetnosti animiranega filma. Zahtevnost je prilagojena starosti in zanimanju udeleženca. Z animiranimi filmi, ki jih ustvarjamo v ENIMATION school, se udeležujemo filmskih, tekmovalnih in ljubiteljskih festivalov širom po svetu.

 

Šolo vodi izkušena mentorica animiranih filmov mag. Hana Repše. 

 

Naučimo se ustvarjati animirane filme. Ja, čisto zaresne!

 

Cena za tečaj je 80 EUR/mesec.

 

Udeleženci delavnice prejmejo vso potrebno spodbudo, materiale in napotke za delo.

Obvezne so prijave. Število mest je omejeno na 10.

  Podrobnosti o dogodku

  26. septembra, 2022 18:00
  29. maja, 2023 19:30

  Organizira

  Zavod Mars Maribor
  info@marsmaribor.org
  041556332