Teden gibljivih podob

Dogodek je potekel

Delavnice gibljivih podob za otroke od 8 do 12 let.

10. do 14.7.2023, 16.00-19.00, Vetrinjski dvor, Zavod MARS Maribor

 

Število prostih mest je omejeno, zato si svojo prijavo zagotovite do 5. julija 2023 s pomočjo spletne prijavnice.

 

Si že kdaj ustvaril risanko? Kaj pa animirani film ali samo samo lik, ki se na platnu premika? Spoznaj, kako nam počasnost možganov omogoča, da vidimo risane podobe v gibanju, čeprav se v resnici sama risba sploh ne premakne. Spoznaj profesionalni svet produkcije animiranega filma, pa tudi tistega, ki ga lahko uporabiš doma.

Uporabi pameten telefon ali tablico za ustvarjanje, spoznaj aplikacije za snemanje slike, ustvarjanje animacije, zvoka in video montažo. Raziskovali bomo pametne telefone in njihov pomen kot orodje, za ustvarjanje gibljivih podob.

 

Izdelaj lik, premakni, posnemi, spet premakni, posnemi … ponovi večkrat. Preveri, kaj se zgodi.

Če imaš svoj pametni telefon, ga prinesi s sabo.

 

Delavnico vodi Hana Repše, mentorica za animirani film in še MARSikaj.

 

Vabljeni, da počitniške dni preživite ob ustvarjanju gibljivih podob. Za osvežitev bo poskrbljeno, kakor tudi za dobro in sproščeno ozračje v rokah izkušenih mentorjev Zavoda MARS Maribor.

 


mag. Hana Repše je diplomirala na PEF UM ter zaključila podiplomski študij na ALUO v UL. Od leta 2002 sodeluje, organizira in izvaja različne projekte: Vzgojno-izobraževalni program animiranega filma Slon (Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta, Animateka), Kino Vrtiček (CID Ptuj), Premakni! delavnica animiranega filma, platforma ENIMATION (Društvo za razvoj filmske kulture). Je sourednica in soavtorica knjige Animirani film v izobraževanju in priročnika Animirajmo!. Izobraževanja za učitelje je izvajala na Zavodu RS za šolstvo v Ljubljani in Centru RS za poklicno izobraževanje. Oktobra 2013 je dobila delovno štipendijo “Educator in residence” organizacije KulturKontakt Avstrija. Delavnice animiranega filma je izvajala tudi na Tajvanu, v Walesu, v Srbiji, na Hrvaškem. Je soavtorica videospota MI2 – Proklete vijolice (2017), avtorica animacije lutkovne predstave Moj Lajf (2018) in avtorica stripovske animacije gledališke stand up predstave Reformatorji (2021). Z delavnicami animiranega filma se ukvarja od leta 2005 in v tem času je mentorirala več kot 250 filmov otrok in mladih.

Podrobnosti o dogodku

10. julija, 2023 16:00
14. julija, 2023 19:00
Vetrinjski dvor

Organizira

Zavod MARS Maribor
info@marsmaribor.org
041897312