Teden tekstila

Dogodek je potekel

Tekstilne delavnice za otroke od 8 do 12 let.

21. do 25.8.2023, od 9.00 do 12.00, Vetrinjski dvor, Zavod MARS Maribor

Število prostih mest je omejeno, zato si svojo prijavo zagotovite do 16. avgusta 2023 s pomočjo spletne prijavnice.

 

Tekstil je material, ki nas vsakodnevno obdaja, a se morda premalokrat vprašamo kako nastane in kakšni so postopki njegovega plemenitenja. Na tekstilnih delavnicah se bomo zato vsak dan podali na pot odkrivanja in preko izdelkov spoznali njegove čare. Izdelali bom okrasne in tudi povsem uporabne predmete iz tekstila – naučili se bomo osnov tkanja, ročnega šivanja, barvali bomo tekstil, ga tiskali ter tudi kaj zašili. To bo čudovita izkušnja za vse mlade modne navdušence ter otroke, ki radi odkrivajo nove materiale in tehnike izražanja.

 

Delavnico vodi MARSova mentorica, Nina Holc, diplomirana oblikovalka tekstilij in oblačil.

 

Preživite teden modnih navdušencev z nami v Vetrinjskem dvoru na Zavodu MARS Maribor. Za osvežitev bo poskrbljeno, kakor tudi za dobro in sproščeno ozračje v rokah izkušenih mentorjev Zavoda MARS Maribor.

 

Vabljeni v poletno družbo na teden tekstila!

 


Nina Holc je svojo poklicno pot pričela z oblikovanjem torb ter majic, kasneje pa se je posvetila tudi gledališki kostumografiji. Ustvarila je kostume za ljubiteljska in poklicna gledališča.

Bila je ena izmed ustanovnih članic modne trgovine Zoofa v Ljubljani, kjer so bile na voljo tudi njene kreacije pod blagovno znamko NI (nikoli isto/never identical). Njeno ustvarjanje teži k unikatnosti, neponovljivosti, zato so izdelki še toliko bolj posebni. Najbolj prepoznaven kos so zagotovo rute s cofki, ki so navdušile marsikatero ljubiteljico teh modnih dodatkov.

Podrobnosti o dogodku

21. avgusta, 2023 9:00
25. avgusta, 2023 12:00
Vetrinjski dvor

Organizira

Zavod MARS Maribor
info@marsmaribor.org
041897312