Tisk na tekstil

Dogodek je potekel

Počitniška delavnica za družine, 6+

Izdelajmo si unikatno vrečko iz blaga, spoznajmo tehniko sitotiska in raziskujmo svet čarobnega prelivanja barv. Delavnico vodi Nina Holc, diplomirana oblikovalka tekstij in oblačil, ki raziskuje podobe ostrih oblik potiska v kontrapunktu mehkih raziskovanj barvnega prelivanja.

Nina Holc bo predstavila tiskarska sita, skozi katere vzorec pretisnemo na blago. Udeleženci delavnice bodo spoznali, kako se zmeša tiskarska pasta, da dobimo želeni odtenek, kaj je rakelj in kako sploh nastane sito za sitotisk. Izmed vzorcev, ki so na sitih, si bodo lahko vzorec natisnili na tekstilno nakupovalno vrečko, ki jo dobijo na delavnici. Natisnjeni vzorec lahko nato tudi ročno pobarvajo in dopolnijo v različnih tehnikah poslikave.

Opomba: udeleženci naj bodo oblečeni primerno za ustvarjanje, ker barvite nesreče na oblačilih niso izključene. Tiskarske paste so delane na vodni osnovi, zato niso koži nevarne.

 

Cena za posameznika: 16 EUR / osebo.

Cena za družino: 26 EUR / do 3 otroci in 2 odrasla, dodatna oseba 6 EUR / osebo.

 

Zaradi omejenega števila mest, so potrebne prijave na hana@marsmaribor.org.

 

Nina Holc je diplomirana oblikovalka tekstilij in oblačil, ki se ukvarja z gledališkimi kostumografijami in oblikovanjem za lastno blagovno znamko NI (nikoli isto / never identical). Kot kostumografinja je sodelovala tako s poklicnimi kot tudi ljubiteljskimi

Oblačila in modni dodatki NI so unikatni in izdelani z veliko pozornosti do detajlov. Najbolj poznane so rute s cofki, ki so čudovit modni dodatek, prav vsaka od njih pa ima svoj značaj.

V zadnjem času se Nina veliko posveča tudi ustvarjalnim delavnicam, ki so namenjene predvsem otrokom.

  Podrobnosti o dogodku

  27. aprila, 2023 16:00
  27. aprila, 2023 19:00
  Vetrinjski dvor

  Organizira

  Zavod Mars Maribor
  info@marsmaribor.org