Usposabljanje za učitelje – film

Dogodek je potekel

Osnove filma in video raziskovanja s pomočjo pametnega telefona z Milošem Tomićem

26. 5. 2023, 16.00-19.00 in 27. 5. 2023, 10.00-15.00, Vetrinjski dvor

Pametni telefoni so naprave, ki v zadnjem času odpirajo veliko pogovorov in neskladji o tem, ali naj jih v šoli uporabljamo ali ne, s kakšnim namenom, kaj učenci in dijaki z njihovo uporabo pri pouku pridobijo.

 

8-urno usposabljanje za učitelje ponuja nabor aktivnih nalog, kjer s pomočjo pametnega telefona pridobimo vpogled v filmsko izražanje. Spoznamo pametno napravo kot orodje za ustvarjanje, spoznamo aplikacije za snemanje in video montažo, aktivno raziskujmo film in filmsko govorico.

 

Udeleženci na usposabljanju pridobimo znanja metodologije in načinov dela, ki jih lahko uporabimo pri pouku za podajanje osnovne filmske teorije ter z njimi motiviramo otroke in mlade za kreativno delo in izražanje skozi medij AV ustvarjanja. Pametni telefon, ki je danes dostopen skoraj vsakemu, lahko služi kot orodje za ustvarjalno delo.

 

Delavnico vodi beograjski režiser in animator Miloš Tomić.

 

 

Trajanje: 8 ur

Cena usposabljanja: Cenik, število udeležencev je omejeno na 10.

Potrebne so prijave: hana@enimation.si

 

Več: https://www.enimation.si/delavnice-za-ucitelje/

 

Miloš Tomić (Beograd, 1976) je že po končani osnovni šoli kazal zanimanje za risbo, papir, glasbo, pisanje, snemanje, zbiranje predmetov … in se s časom usmeril na film.

Študiral je filmsko režijo v Beogradu in multimedijsko animacijo v Pragi na FAMU. Njegov študentski film „Pljunuti poljubcem“ je bil leta 2008 predstavnik Češke na študentskem Oskarju. Kot študent se je izpopolnjeval tudi v Berlinu (UDK) in Madridu. Leta 2013 je na Beneškem bienalu zastopal Srbijo.

Od leta 1993 deluje kot scenarist, režiser, animator, včasih snemalec ali igralec. Sodeloval je že v več kot 60 različnih video formatih (kratki igrani, dokumentarni, eksperimentalni, animirani filmi, video spoti in reklame).

Od leta 1995 je vodil že preko 70 večdnevnih delavnic za otroke, mlade, študente ter osebe iz marginaliziranih in ogroženih skupin po vsem svetu.

Miloš Tomić ves čas raziskuje odprte in igrive metode izobraževanja, v katerih ima pomembno vlogo učenje skozi igro in intuicijo. V le-tem se po potrebi prepletajo in nadgrajujejo umetniška forma, tematike in metode, mentor delavnice in učenci pa včasih (tudi neopazno) zamenjajo vloge.

 

Dogodek organizira platforma ENIMATION v sodelovanju Zavoda MARS Maribor in Društva za razvoj filmske kulture.

Podrobnosti o dogodku

26. maja, 2023 16:00
27. maja, 2023 15:00
Vetrinjski dvor

Organizira

Zavod MARS Maribor
hana@enimation.si