Vilinske delavnice

Dogodek je potekel

Srce Vilinskega mesta je Vilinski dvor. Za velikimi vrati dvora je več manjših vrat in v toplih sobanah za temi vrati vile, vilinci, pletejo slavnostni plašč, v katerega v vilinskem času odenejo srce.

 

Povabljeni na delavnice, koncerte, predstave in še marsikaj! 

 

 

LESENI OKRASI – rokodelski prikazi in delavnice, 4 +

ROKODELSKA DELAVNICA

Nakit, okrasni in uporabni predmeti iz lesa, smole in naravnega cvetja ter poldragih kamnov. Unikatne kreacije domače izdelave. Mi pa se bomo preizkusili v izdelavi lesenih obeskov, ki jim bomo dodali še nekaj čisto posebnega. Poizkusimo in naredimo svojo kombinacijo, zase ali pa za mamo, babico, prijatelje.

 

Mojca Derganc, rokodelka in Natalija Zabav, Zavod MARS Maribor

 


 

PALČEK POMAGALČEK IZ PLUTE, 5 +

ODTISNI SVOJO SREČO, DELAVNICA

Palček pomagalček v Vilinskem mestu pod drevesom sedi, zamaške prešteva in igrat se mu mudi. Na delavnici bomo iz plutovinastih zamaškov izdelovali palčke pomagalčke in druge pravljične like. Zaradi številnih prednosti plute so zamaški postali zanimiv predmet za ustvarjalnost. Palčki in druge figurice iz vinskih zamaškov pa bodo čudovita notranja dekoracija ali lepo darilo prijateljem.

 

Manja Jerič in Polona Poklukar, mentorji iz MARS-a, Zavod MARS Maribor

 


 

VILINSKA DRUŽABNA IGRA, 5 +

NOVOMEDIJSKA USTVARJALNA DELAVNICA

Ustvarimo figurice in karakterje za skupinsko Vilinsko družabno igro, s sodobnimi orodji, kot so 3D pisala in 3D printer. Zamislimo si nekaj zabavnega in se družimo na ustvarjalen način v zadnjem dnevu Vilinskega mesta.

 

Irena Pamič in Monika Pocrnjić za MKC Maribor – Kons, Zavod MARS Maribor

Podrobnosti o dogodku

27. decembra, 2022 10:00
27. decembra, 2022 19:00
Vetrinjski dvor
Vetrinjska ulica 30, Maribor

Organizira

Zavod Mars Maribor
info@marsmaribor.org
041556332