Vilinske delavnice

Dogodek je potekel

Srce Vilinskega mesta je Vilinski dvor. Za velikimi vrati dvora je več manjših vrat in v toplih sobanah za temi vrati vile, vilinci, pletejo slavnostni plašč, v katerega v vilinskem času odenejo srce.

 

Povabljeni na delavnice, koncerte, predstave in še marsikaj! 

 

MEDIČARSTVO IN ŠE VEČ – spoznavanje stare obrt in rokodelska delavnica, 4 +

ROKODELSKA DELAVNICA

Čebelice nam dajejo več kot samo med. Podarijo nam tudi vosek, iz katerega lahko naredimo čisto svojo svečko, ki bo s svojim nežnim vonjem po čebelnjaku pričarala skrivnosti, zašepetane v noči.

Satnice nalomimo na različno velike kose. Stenj nam nudi osnovo za ogenj. Zavijemo v svaljke, položimo na primerno posodo ali v orehovo lupinico in svečke že dišijo.  

Alenka Dogša, rokodelka in Natalija Zabav, Zavod MARS Maribor

 


 

IGRA SVETLOBE IN SENCE, 5 +

ULOVI SVOJO SENCO, RAZISKOVALNA DELAVNICA

Raziskovalna in gibalna delavnica, kjer bomo s telesom raziskovali ter ustvarjali formo senc. Raziskovali bomo vire svetlobe ter na različne načine ustvarjali zanimive senčne oblike. Slikali bomo s peskom, ustvarjali nove oblike s prsti in telesom, raziskovali ter ustvarjali barvne sence. 

Manja Jerič in Polona Poklukar, mentorji iz MARS-a, Zavod MARS Maribor

 


 

INTUITIVNA RISBA, 3 +

USTVARJALNA DELAVNICA

Prepusti se svojim mislim in risalu. Na prazen list papirja z zaprtimi očmi ustvari risbo svojih misli. Uporabi risala, kot so svinčnik, barvica ali flomaster. Odpri oči in dopolni svojo kreacijo. Intuitivna risba je za vsakogar. Ustvarjaj, uživaj in barvaj.

 

Irena Pamič in mentorji iz MARS-a, Zavod MARS Maribor

Podrobnosti o dogodku

9. decembra, 2022 16:00
9. decembra, 2022 19:00
Vetrinjski dvor
Vetrinjska ulica 30, Maribor

Organizira

Zavod Mars Maribor
info@marsmaribor.org
041556332

Sponsors