Skupnostno okraševanje

Z namenom skupnega in enotnega prazničnega okraševanju mesta Maribor in širše okolice povezujemo šole, družine in posameznike širše lokalne skupnosti, ki skupaj z Društvo Hiša!, Zavodom MARS Maribor in Društvom likovnih pedagogov Pedagoški liki tkemo skupno nit novoletnega vzdušja v mestu.

 

Namen projekta Skupnostno okraševanje je povezovanje ljudi in širše skupnosti skozi praznično okraševanje.

 

Društvo Hiša! in Zavod MARS Maribor koordinirata del okrasitve mesta Maribor kjer v sodelovanju z Mestno občino Maribor ter Narodnim domom Maribor in festivalom Vilinsko mesto skupaj z vrtci, šolami, otroki, učenci, dijaki ter posameznimi družinami poskrbimo, da so smrečice v mestu edinstvene.

 

Menimo, da bi novoletno čarobno vzdušje lahko pričarali tudi na drugih lokacijah v mestu, saj se nam zdi bolj kot kadarkoli prej pomembno povezovanje – povezovanje z lokalno skupnostjo v ustvarjalnem in čarobnem. S tem razlogom želimo razširiti sodelovanje tudi na druga območja izven mestnega jedra. Rdeča nit okraševanja sta rdeča in bela barva. Materiali naj bodo primerni za zunanji prostor in odporni na vremenske vplive. Vsekakor ne smemo pozabiti na skrb do narave in na izbor materialov, ki jih bo mogoče tudi po koncu projekta reciklirati.

 

Cilji projekta:

  • sodelovanje s šolami in izdelava okraskov za različne lokacije v javnem prostoru;
  • sodelovanje z lokalnimi skupnostmi in mestnimi četrtmi pri izbiri primernega javnega prostora za okrasitev;
  • oblikovanje srečališča ali družabnega prostora za lokalno skupnost z ureditvijo in okrasitvijo prostora;
  • organizacija skupnega povezovalnega dogodka, skupnega okraševanja, druženja in prižiga lučk na ravni lokalnih skupnosti in mestnih četrti.

 

Sofinancerji in partnerji: Mestna občina Maribor, Društvo Hiša!, Društvo likovnih pedagogov Pedagoški liki

Z nami so okraševaliOŠ Martina KonšakaOŠ Maksa Durjave MariborOŠ Angela BesednjakaOŠ bratov Polančičev MariborOŠ Draga Kobala MariborZavod Razvoj – DNS učenje pravilnih gibalnih vzorcev odraslih in otrok, MKC Maribor, Srednja elektro-računalniška šola Maribor, OŠ Toneta Čufarja Maribor