Pokličite nas na 041 556 332 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Skupnostno okraševanje

Skupnostno okraševanje

Organizacija

Društvo HIŠA!, Mestna občina Maribor,
Zavod MARS Maribor

Časovnica

december

Lokacija

Center mesta Maribor

Info

info@marsmaribor.org

Skupnostno okraševanje smrečic

 

Sreča je! V majhnih stvareh, toplih ljudeh, v stisnjenih dlaneh.

Letošnje leto je bilo polno izzivov za vse nas, srečevali smo se z novimi preprekami, nekatere smo uspešno preskočili, druge še bomo. Tudi decembrski dnevi bodo letos nekoliko drugačni, brez velikih prireditev, zabav, koncertov in vsega drugega prazničnega vrveža, ki smo se ga v preteklih letih tako navadili. Morda nas bodo letošnji prazniki nehote popeljejo nazaj k bistvu le teh, k miru, toplini, družini.

A kljub temu praznični duh vseeno počasi prihaja v mesto, ulice se počasi kitijo v soj tisočerih lučk in smrečic, ki bodo krasila mestne trge in ulice. In zakaj ne bi košček v mozaik praznične okrasitve prispevali tudi mi, prebivalci Maribora?

Tudi letos sta Društvo Hiša! in Zavod Mars v sodelovanju z Mestno občino Maribor v duhu povezovanja in soustvarjanja podobe mesta, pripravila projekt skupnostnega okraševanje smrečic. Tokrat bo okraševanje potekalo malce drugače, okraskov za smrečice ne bodo izdelovali otroci v vrtcih in šolah ampak vi! Vi ja! Kako? Enostavno! Zavod Mars je za vas pripravil odlična navodila kako pripraviti letošnje okraske, ki bodo krasili smrečice na petih lokacijah – križišče Tyrševe in Slovenske ulice, na začetku in koncu Ul. škofa Maksimilijana Držečnika, Gosposki ulici ter Poštni ulici. Letošnje smrečice imajo tudi svoje teme, ki so, Maribor – čarobno mesto, Maribor – mesto dobrih ljudi, Maribor – mesto stare trte, Maribor – mesto športa, Maribor – mesto kulture.

Naj bo tudi tvoj okrasek del letošnje  praznične okrasitve Maribora!

Kako lahko sodelujete?

 

1. Spodaj si poglejte video navodila za izdelavo okraskov.

2. V kolikor materialov potrebnih za izdelavo okraskov nimate, pišite na info@marsmaribor.org, sporočite, kaj potrebujete, mi pa vam bomo želeno poslali po pošti ali pa se z vami dogovorili za osebni prevzem v Rajzefibru, na Ulici škofa Maksimilijana Držečnika 2, v Mariboru.

3. Poiščite škarje, ogrejte prste in veselo na delo!

4. Toplo se oblecite, kape na glavo, rokavice na roke ter hajd! do enega izmed petih kotičkov, kjer vas bodo čakale zelene smrečice, ki jih lahko okrasite.

Navodila za izdelavo vezenih okraskov

Navodila za izdelavo okraskov iz ključev

Navodila za izdelavo vezenih okraskov za tisk

> Vezeni okraski (PDF)

 

 

Navodila za izdelavo okraskov iz ključev za tisk

> Okraski iz ključev (PDF)

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*