Videopis

Zaključuje se projekt Videopis, ki je temeljil na medgeneracijski izmenjavi znanja mladih in starejših. Mladi so se usposabljali za pedagoško delo s starejšimi na področju informacijsko komunikacijske tehnologije in avdio-video produkcije za vsakodnevno rabo. Starejši so predajali svoja znanja ročnih spretnosti, ustvarjalnih konjičkov in obrti mlajšim generacijam, učili so se digitalnih spretnosti in skupaj pripravili video posnetek. Vsi so se učili od vseh, se družili, pridobivali  izkušnje in znanje. Projekt je trajal od 27. 5. do 30. 9. 2021.

 

Izjave mladih udeležencev:

”Na srečanjih sem pridobil drugo perspektivo in ideje za izboljšanje mentorstva, nove tehnike pedagoških prijemov. Naučil sem se kako serviramo hrano z jedilnim priborom.”

“Glede pametnega telefona sem uspel mali skupini starejših pomagati pri podkrepljevanjem njene uporabe.”

 

Izjave starejših udeležencev:

“Izboljšal sem znanje z računalnikom in mobitelom, spoznal nove ljudi, bolj sproščeno pristopil k določenim problemom.”

“Zelo dobro in jasno so bili predstavljeni filmčki in razumljiva predavanja med projektom.”

“Mislim, da je projekt zelo dobro zastavljen, lahko samo čestitam vsem vodjem in mentorjem.”

“Zelo sem vesela, da znam napraviti video zapis, ogromno znanja v skupini, veliko veselja in pomoči.”

“Pridobila sem nova znanja, energijo mladih, željo po znanju. Videopis je zanimiv, naj bo trajnosten, v projekt so vložili veliko volje in dobrega dela.”

 

Financerji in partnerji: Projekt je (so)financiran v okviru programa Regionalnega stičišča NVO Podravja – Zavod PIP, Ministrstvo za javno upravo, Zavod RS za zaposlovanje.