Pokličite nas na 041 556 332 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Vilinsko mesto

Organizacija

Narodni dom Maribor

Časovnica

december

Lokacija

splet

Info 

FB stran

Vilinsko mesto

Pravljični festival ustvarjalnosti, doživetij in svetlobe, Vilinsko mesto. Četudi gre za del leta, ko so dnevi najkrajši, noči pa najdaljše, z iskrenimi in iskrivimi dogodki prižigamo iskrice, ki se razplamtijo v ognje – v očeh in v prsih. V ljudeh.

Vilinsko mesto se letos ozira v zvezdno nebo. Skvilijone lučk je človek že davno opisal kot ozvezdja in spletel ob njih zgodbe. Vilinke in vilinci spletamo zgodbo o tistih iz živalskega sveta. Zmaj, Labod, Medved, Pegaz … velikani, ki nosijo sanje in pesnikom pomagajo najti rime. Srečamo jih v Vilinskem dvoru, od koder nas pospremijo na pot Iskanja zakladov s križanko v žepu, ki povezuje očarljive kotičke vilinske pravljice.

V to pravljico vas vabimo!

Vilinsko mesto 2020 bo potekalo med 27. 11. in 28. 12. 2020, na mariborskih ulicah, trgih in dvoriščih.

 

Raziskujmo, ustvarjajmo, občudujmo, opazujmo …

 

Iskanje zakladov s križanko v žepu

Izba želja

Doživljam, torej sem

Animirani voščilnica

Gledališka gibalnica

 

 

Program pravljičnega festivala ustvarjalnosti, doživetij in svetlobe so pripravili Narodni dom Maribor, Hiša!, društvo za ljudi in prostore in Zavod MARS Maribor v sodelovanju z Umetnostno galerijo Maribor, Centrom plesa, Lutkovnim gledališčem Maribor, Mladinskim kulturnim centrom Maribor, Muzejem narodne osvoboditve Maribor, društvom Vagant in ob podpori Mestne občine Maribor.