fbpx
Pokličite nas na 041 556 332 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Čitalnica na dvorišču

Čitalnica na dvorišču

Čitalnica na dvorišču je udobno srečanje s knjigo v senčnem naročju starega oreha na dvorišču Vetrinjskega dvora v središču Maribora. Med tednom od 10. do 16. ure so na voljo knjige za branje, igrače za igranje, kotički za druženje in klepetanje. Ob bok knjigam in branju v sobotnih dogodkih postavljamo druženja z literarnimi avtorji, ki predstavljajo svoja dela, poustvarjanje na temo le-teh, branje pravljic in predstave šolskih kulturnih produkcij.
Knjiga odpira vrata v nove svetove, zato jo postavljamo v prostor, ki je na voljo vsem. Družinam, posameznikom, skupinam. Dogodki so brezplačni in nadvse privlačni.

Čitalnica v parku

Čitalnica v parku je srečanje s knjigo v objemu starodavnih dreves in potep v zgodbe pospremljen s ptičjim petjem, ki vam ju vso poletje ponujamo v Mestnem parku Maribor. Na knjižnih policah domujejo kartonke in slikanice za najmlajše, mladinski romani, pa taki za odrasle, poljudna literatura, stripi, revije in časopisi. Povabljeni na branje.

Vsako jutro ob 10. uri za najavljene organizirane skupine pripravimo Prebujanje s pravljico, pospremljeno s poustvarjalno delavnico, popoldan pa za vse nadobudne in ustvarjanja željne, med 17. in 19. uro Ustvarjalnice pod milim nebom, ob koncu dneva pa še na pravljico za lahko noč in srečne sanje.

Knjige – verjemo vanje!

 

Aktualni dogodki

 

No event found!

 

 

Pretekli dogodki

 

No event found!
Load More