Enimation Box

Enimation Box

99,90 

English  description

Enimation box je odličen pripomoček za spoznavanje in ustvarjanje animiranega filma. Lesena škatla služi kot snemalno stojalo za kamero in osnovo za sceno animiranega filma. V škatli pa boste našli tudi material za izdelavo 5 starinskih optičnih igrač z navodili. Komplet je primeren tako za šolske skupine kot za domačo uporabo.

Kategorija:

Opis

English description

Enimation box je odličen pripomoček za spoznavanje in ustvarjanje animiranega filma.

Lesena škatla služi kot snemalno stojalo za kamero in osnovo za sceno animiranega filma. V škatli pa boste našli tudi material za izdelavo 5 starinskih optičnih igrač z navodili.

Komplet je primeren tako za šolske skupine kot za domačo uporabo.

Komplet Enimation Box vsebuje:

  • leseno stojalo za kamero, ki služi tudi kot osnova za sceno animiranega filma
  • material za izdelavo optične igrače taumatrop
  • material za izdelavo optične igrače folioskop
  • material za izdelavo optične igrače slikofrc
  • material za izdelavo optične igrače fenakistoskop
  • material za izdelavo optične igrače zoetrop

Kompletu luč ni priložena.

Optične igrače

Optične igrače so naprave, ki se “igrajo“ z našim vidom. Z njihovo pomočjo naši možgani zaporedno nizanje statičnih slik dojamejo kot gibanje, tako da lahko vidimo gibljivo sliko. Optične igrače so začeli raziskovati v začetku 19. stoletja, z njihovo pomočjo pa se je kasneje razvil animirani film.

Ustvarjanje gibljivih podob je čarobno, zato smo veseli, da vstopaš z nami v ta čudoviti svet.

Škatla optičnih igrač nam ponuja 5 različnih naprav, ki so ljudem včasih pomagale raziskovati, kako deluje vid. Preizkusimo jih tudi sami!

Sestavimo leseno škatlo. Ta nam bo v pomoč pri snemanju slike pod kamero ali pa pred kamero. Kako? Uporabimo telefon ali računalniško tablico in sledimo priloženim navodilom. Animacijo lahko raziskujemo tudi na spletu ali pa se udeležimo kakšnega tečaja animiranega filma, kjer lahko spoznamo več o samem procesu nastajanj animiranega filma, filmskem jeziku in drugih zanimivostih animacije.

Filme, ki smo jih ustvarili, lahko prijavimo na festival ENIMATION. Mednarodni festival otroškega in mladinskega filma vsako lepo povabi mlade avtorje do 19. leta iz vsega sveta, da predstavi svoje filme. Pridruži se še ti!

Kako sestavimo snemalno stojalo

Pri snemanju animiranega filma je zelo pomembno, da je snemalna naprava (fotoaparat, kamera, telefon ali računalniška tablica) pritrjena in se med snemanjem ne premika. Stojalo je zato nepogrešljiv pripomoček.

Filmska scena potrebuje tudi enakomerno osvetlitev. Tukaj si lahko pomagate z raznovrstnimi led lučkami, ročnimi, naglavnimi ali pa tistimi iz nočne omarice.

Priloženo stojalo sestavljamo previdno in pod kotom 90 stopinj, kot kaže ilustracija v navodilih. Prav tako ga po uporabi previdno razstavimo in shranimo v škatli.


Produkt Enimation Box je nastal v sodelovanju Zavoda MARS Maribor in Društva za razvoj filmske kulture in KreatorLab Maribor.